Florealgroup - Producten, aanbiedingen, nieuws

Nieuws

Hoe kies je de juiste locatie voor je seminarie

3 maanden geleden

Een seminarie organiseren is iets wat je weldoordacht moet doen. Uiteindelijk neem jij als bedrijfsleider de moeite er tijd en geld voor uit te trekken, dan kan je congres of seminarie dus maar beter ook zeer kwalitatief zijn. Net als dat je goed moet nadenken over de inhoud van je seminarie of congres, moet je goed nadenken over wie je uitnodigt, de duur van het seminarie, waar je het wilt laten doorgaan en welke bijkomende activiteiten je eventueel wilt plannen. En dat is niet iets dan je zo maar even doet.

Het aantal personen en de opstelling zijn van doorslaggevend belang voor een seminarie

Allereerst is het uiteraard belangrijk te weten hoeveel personen er aanwezig zullen zijn op het business evenement. Zijn dat er een 10 of 20-tal, of is dat een veel grotere groep mensen ? In welke opstelling moeten de mensen het seminarie kunnen volgen? In gewone theater-opstelling of iedereen met een eigen schrijfblad om nota's te kunnen nemen ? Allemaal in een klasopstelling, of interactief aan een grote werktafel waar iedereen elkaar kan zien? Is het de bedoeling dat er naast een grote inleidende vergadering ook in aparte kleinere groepjes wordt gewerkt ? Deze criteria zijn de allereerste die uit zullen maken welk centrum geschikt is voor jouw seminarie.

Check of het congrescentrum over de nodige audio-visuele appartuur beschikt

De meeste centra hebben tegenwoordig allemaal moderne vergaderattributen zoals een overheadprojector, een beamer, een plasmascherm, een versterker, een flipboard en ander didactisch materiaal met zelfs papier en pen voor iedere deelnemer. Niettemin zeker even checken voordat je reserveert – niets is zo vervelend om het elders te moeten huren en meenemen.

Cateringformule bij een werkvergadering – voorzien voldoende pauzes

Vervolgens bieden de meeste businesscentra de mogelijkheid om catering 'à la carte' te voorzien, al naar gelang je budget. Wees daar niet te krap op, het beste is om zeker iedere 1,5 à 2 uur een pauze in te lassen om de concentratie optimaal te houden. Naast de lunchpauze dus ook een paar koffiepauzes inlassen.

Een bijkomende activiteit tijdens een seminarie stimuleert de geest

En tenslotte werkt er niets zo stimulerend als een bijkomende activiteit tijdens een seminarie: een sportieve of culturele activiteit. De ligging van het businesscentrum is dus ook van groot belang wat de bijkomende activiteit betreft. Zo kun je opteren voor een businesscentrum temidden van de bossen in de Ardennen, zodat de werkvergaderingen kunnen worden onderbroken door een verfrissende wandelingen in het bos. Een seminariecentrum aan zee laat dan weer toe uit te waaien op de dijk, of zelfs af te sluiten met een gezellige fietstocht of wandeling in de duinen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een congrescentrum nabij enkele culturele uitstappen.

Bereid je vragen voor, voordat je belt om informatie voor het organiseren van een seminarie

Nu, keuze genoeg, maar stel nietteming eerst een lijstje op met al deze criteria. Dan kun je dat samen met het businesscentrum overlopen of meer tips krijgen en kijken of de locatie voor het bedrijfsevenement hieraan kan beantwoorden.

Kamperen voor iedereen !

5 maanden geleden

Kamperen – niets voor mij zeg je ? Slapen in een vochtig geworden tentje op een leeggelopen luchtbed ? Maar dat is al lang niet meer zo ! Kamperen vandaag de dag kan op een zeer comfortabele manier !

Kamperen kan zo comfortabel als je maar wenst

Slapen op een echt bed, koken in een kleine maar zeer handige kookhoek, 's avonds gezellig knus een aperitief drinken rondom de houtkachel in het midden van een huurtent, het ontbijt nuttigen op het verharde houten terras met kleine overkapping, binnen stevig houten meubilair, je kleding opbergen in een echte houten kast, heel veel comfort maar wel ook genieten van de heerlijke open ruimte net voor de tent, de super gezellige sfeer die altijd in campings hangt en het gedrup van de regen op het tentdoek... Ja, kamperen kan ook luxueus !

Met een huurtent heb je geen eigen materiaal nodig

Plus, door te kiezen voor een huurtent heb je ook niet meer een eigen uitrusting nodig ! Huurtenten zijn er in verschillende grootten, kleuren, uitvoeringen en klassen, maar ze zijn allen uitgerust met het noodzakelijke keukenmateriaal, meubilair, slaapgelegenheid, eventueel zelfs beddengoed en met schoonmaakservice achteraf !

Kamperen blijft avontuurlijk

Deze manier van kamperen kan iedereen. Want inderdaad, een vakantie doorbrengen in een camping heeft iets magisch. Je ziet de hele camping aan voor je achtertuin, de buren zijn vriendelijk, er zijn veel kinderen en jongeren, er zijn meestal toffe activiteiten voor jong en oud, er zijn speeltuinen en sportvelden, en de buitenlucht van 's morgens vroeg tot 's avonds laat maakt dat de batterij echt helemaal wordt opgeladen !

Kamperen op de plek die jij wilt

Een ander voordeel van een huurtent of huurcaravan is dat je van te voren goed je staanplaats kunt uitkiezen ten opzichte van de ligging van wasplaats, de speeltuin of andere, en dat je aankomt en enkel je eigen spulletjes moet uitpakken en een plaatsje geven. Dat is een enorm voordeel ! Van zodra je aankomt kun je genieten, zonder eerst een halve dag bezig te zijn met het opbouwen van je vakantieverblijf. Bij vertrek pak je gewoon je eigen spulletjes weer in, en basta. Niks gezeur dat het regent waardoor je de tent eventueel nat moet inpakken, om het in de taal van vandaag te zeggen, het is 'plug and play'.

Vraag meer informatie over de mogelijke huurtenten

Nog niet helemaal overtuigd ? Neem dan even een kijkje welke huurmogelijkheden er nog meer zijn in campings en droom alvast van een volgende vakantie in een huurtent. Romantisch, avontuurlijk, stoer of gewoon heel praktisch, huurtenten zijn er in alle smaken !